Tego się nauczysz:

  • Nauczysz się dostosowywać dietę i suplementację w chorobach, wspierając proces leczenia i powrót pacjenta do zdrowia oraz dobrego samopoczucia. 

  • Poznasz zasady żywienia w różnych grupach wiekowych, w tym niemowląt, dzieci, kobiet ciężarnych i osób starszych, by indywidualnie dostosowywać diety. 

  • Zdobędziesz wiedzę o leczeniu żywieniowym w chorobach metabolicznych, takich jak cukrzyca czy otyłość, aby lepiej wspierać pacjentów w zarządzaniu ich zdrowiem. 

  • Otrzymasz przygotowanie do pracy z chorobami układu pokarmowego, od nieswoistych zapaleń jelit po zapalenia trzustki i marskość wątroby. 

  • Poznasz techniki żywieniowe w leczeniu chorób nowotworowych i dermatologicznych, aby wspierać proces terapeutyczny i poprawę jakości życia pacjentów. 

  • Nauczysz się radzić sobie z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, by poprawiać codzienne funkcjonowanie osób z tego typu wyzwaniami zdrowotnymi.  

Praca dla Ciebie:

  • Bądź dietetykiem klinicznym, pomagając pacjentom w leczeniu schorzeń, takich jak cukrzyca czy otyłość. Twórz plany żywieniowe dostosowane do ich indywidualnych potrzeb. 

  • Pracuj jako specjalista ds. żywienia w szpitalu, wspierając leczenie żywieniowe pacjentów z chorobami układu pokarmowego, nowotworowymi czy metabolicznymi. 

  • Zostań doradcą żywieniowym w gabinecie prywatnym, pomagając klientom zarządzać ich dietą i zdrowiem. Edukuj w zakresie alergii, nietolerancji i leczenia dietą. 

  • Zatrudnij się jako konsultant w placówkach opieki długoterminowej, wspierając osoby starsze w utrzymaniu zdrowia dzięki odpowiednim nawykom żywieniowym. 

  • Bądź ekspertem ds. dietoterapii w ośrodkach rehabilitacyjnych, pomagając pacjentom po operacjach czy długotrwałych chorobach w powrocie do pełnej sprawności. 

  • Pracuj w firmach produkujących żywność medyczną, rozwijając specjalistyczne produkty dietetyczne wspierające leczenie schorzeń i poprawiające jakość życia pacjentów. 

Nie czekaj, załóż Konto Kandydata i zapisz się online na studia.

do 24 kwietnia
czesne już od
502
435
miesięcznie

Zapisując się do  24 kwietnia zyskujesz:
●   800 zł dzięki zniżce w czesnym, która rozliczana jest na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego, 
●    dodatkowo zwolniony jesteś z opłaty wpisowej.

 

 

 

 

 

 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 502 zł

Jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskasz jeszcze więcej:

●    Twoja zniżka w czesnym wyniesie 1200 zł i będzie również rozliczana na pierwszym roku studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną opłatę czesnego,
●    dodatkowo zwolniony jesteś z opłaty wpisowej.


 

Program studiów

Wybrane zajęcia specjalnościowe: 

  • Fizjologia przewodu pokarmowego 

  • Kontrola pobierania pokarmów 

  • Żywienie w różnych grupach populacyjnych i stanach fizjologicznych 

  • Leczenie żywieniowe w chorobach metabolicznych 

  • Leczenie żywieniowe w chorobach układu pokarmowego 

  • Leczenie żywieniowe w chorobach nowotworowych 

  • Leczenie żywieniowe w chorobach układu krążenia 

  • Leczenie żywieniowe w alergiach i nietolerancjach pokarmowych 

  • Leczenie żywieniowe w schorzeniach dermatologicznych 

  • Leczenie żywieniowe w wybranych chorobach wieku dziecięcego 

Zobacz program studiów

Wykładowcy

mgr inż. Joanna Mulik- Buczma

Menedżer kierunku Dietetyka i promocja zdrowia 

Technolog Żywności i Żywienia Człowieka, Psychodietetyk, Pedagog, Certyfikowany Trener personalny,Prowadzi Gabinet dietetyczny ze wsparciem psychologicznym Dobry Nawyk. 
Absolwentka studiów I i II stopnia na Uniwersytecie Przyrodniczym we...

Poznaj innych wykładowców

Partnerzy kierunku

Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.
Hand icon

Zainteresowała Cię specjalność?
Zrób kolejny krok i zacznij studia na Uniwersytecie Dolnośląskim DSW we Wrocławiu.

Zapisz się online
Pobierz stronę do PDF