Program studiów
Wybrane zajęcia kierunkowe:
-
Podstawy żywienia człowieka
-
Edukacja żywieniowa
-
Żywienie człowieka zdrowego i chorego
-
Alergie i nietolerancje pokarmowe
-
Diety niekonwencjonalne
-
Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności
-
Technologia żywności i potraw
-
Fizjologia człowieka
-
Anatomia człowieka
-
Podstawy chemii
-
Chemia żywności
-
Biochemia ogólna i żywności
-
Podstawy genetyki człowieka
-
Mikrobiologia ogólna i żywności
-
Parazytologia
-
Psychologia ogólna
-
Umiejętności akademickie
-
Pierwsza pomoc przedmedyczna
-
Warsztaty komunikacji interpersonalnej
-
Szkolenie wstępne z zakresu BHP
-
Edukacja zdrowotna w promocji zdrowia
-
Podstawy dietetyki ogólnej
-
Dietetyka pediatryczna
-
Kliniczny zarys chorób
-
Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa
-
Społeczno-kulturowe konteksty odżywiania
-
Dietetyka geriatryczna
-
Prawo i polityka społeczna w ochronie zdrowia
-
Analiza i ocena jakości żywności
-
Ogólna technologia żywności i projektowanie produktów spożywczych
-
Towaroznawstwo
-
Bioetyka i etyka zawodu dietetyka
-
Organizacja pracy dietetyka
-
Psychologia kliniczna
-
Psychologia osobowości i motywacji
-
Psychologia zdrowia