Program studiów
- Podstawy żywienia człowieka
- Edukacja żywieniowa
- Żywienie człowieka zdrowego i chorego
- Alergie i nietolerancje pokarmowe
- Diety niekonwencjonalne
- Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności
- Technologia żywności i potraw
Podstawowe:
- Fizjologia człowieka
- Anatomia człowieka
- Podstawy chemii
- Chemia żywności
- Biochemia ogólna i żywności
- Podstawy genetyki człowieka
- Mikrobiologia ogólna i żywności
- Parazytologia
- Psychologia ogólna
- Umiejętności akademickie
- Pierwsza pomoc przedmedyczna
- Warsztaty komunikacji interpersonalnej
- Szkolenie wstępne z zakresu BHP
Kierunkowe:
- Edukacja zdrowotna w promocji zdrowia
- Podstawy żywienia człowieka
- Podstawy dietetyki ogólnej
- Żywienie człowieka zdrowego i chorego
- Dietetyka pediatryczna
- Kliniczny zarys chorób
- Alergie i nietolerancje pokarmowe
- Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa
- Edukacja żywieniowa
- Społeczno-kulturowe konteksty odżywiania
- Dietetyka geriatryczna
- Prawo i polityka społeczna w ochronie zdrowia
- Analiza i ocena jakości żywności
- Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności
- Ogólna technologia żywności i projektowanie produktów spożywczych
- Technologia żywności i potraw
- Towaroznawstwo
- Diety niekonwencjonalne
- Bioetyka i etyka zawodu dietetyka
- Organizacja pracy dietetyka
- Psychologia kliniczna
- Psychologia osobowości i motywacji
- Psychologia zdrowia