Program studiów

  • Podstawy żywienia człowieka
  • Edukacja żywieniowa
  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego
  • Alergie i nietolerancje pokarmowe
  • Diety niekonwencjonalne
  • Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności
  • Technologia żywności i potraw
     

Podstawowe:

  • Fizjologia człowieka
  • Anatomia człowieka
  • Podstawy chemii 
  • Chemia żywności
  • Biochemia ogólna i żywności
  • Podstawy genetyki człowieka
  • Mikrobiologia ogólna i żywności
  • Parazytologia
  • Psychologia ogólna
  • Umiejętności akademickie 
  • Pierwsza pomoc przedmedyczna
  • Warsztaty komunikacji interpersonalnej
  • Szkolenie wstępne z zakresu BHP

 

Kierunkowe:

  • Edukacja zdrowotna w promocji zdrowia
  • Podstawy żywienia człowieka
  • Podstawy dietetyki ogólnej
  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego 
  • Dietetyka pediatryczna
  • Kliniczny zarys chorób
  • Alergie i nietolerancje pokarmowe
  • Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa
  • Edukacja żywieniowa
  • Społeczno-kulturowe konteksty odżywiania 
  • Dietetyka geriatryczna
  • Prawo i polityka społeczna w ochronie zdrowia
  • Analiza i ocena jakości żywności
  • Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności
  • Ogólna technologia żywności i projektowanie produktów spożywczych
  • Technologia żywności i potraw
  • Towaroznawstwo
  • Diety niekonwencjonalne
  • Bioetyka i etyka zawodu dietetyka 
  • Organizacja pracy dietetyka 
  • Psychologia kliniczna
  • Psychologia osobowości i motywacji
  • Psychologia zdrowia