Technolog Żywności i Żywienia Człowieka, Psychodietetyk, Pedagog, Trener Personalny.
Właścicielka poradni psychodietetycznej Dobry Nawyk.
Absolwentka studiów I i II stopnia na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Absolwentka studiów podyplomowych z zakresu psychodietyki oraz pedagogiki. Dodatkowo ukończyła kursy takie jak: Dietetyka w sporcie; Trener personalny; Żywienie w praktyce lekarza i dietetyka; Dietetyka w kosmetologii; Żywienie niemowląt w pierwszym roku życia; Nowe wytyczne związane z żywieniem osób z niealkoholową chorobą stłuszczenia wątroby; Nowe perspektywy w dietoterapii chorób metabolicznych i cywilizacyjnych; Cukrzyca od A do Z- diagnostyka laboratoryjna oraz dietoterapia cukrzycy w zależności od stosowanej metody leczenia.
Autorka publikacji o zasięgu krajowym i międzynarodowym, głównie z zakresu antyoksydantów w diecie i diety anti-aging.
Aktywnie uczestniczy w edukacji społecznej w zakresie racjonalnego sposobu żywienia, prowadząc m.in. warsztaty dla dzieci i młodzieży w szkołach, wykłady w Klubach Seniora, czy Instytucjach Kultury. Wykłada i prowadzi zajęcia na uczelniach wyższych z zakresu żywienia człowieka, psychodietetyki, żywienia w sporcie, analizy żywności, technologii żywności, toksykologii żywności.